Vond be a feladatokba!

Ugye mennyire büszkék és örömteliek a gyerekek, amikor valami olyan dolgot csináltak meg, amit a felnőttektől láttak?

Teli mosollyal, kihúzva magukat tudatják, hogy ők bizony segítettek felmosni anyának, még ha ki is folyt egy fokkal több víz, mint kellett volna.

Vidáman mesélik, hogy ott voltak a süti sütésénél és teljes átéléssel lapátolták a lisztet a tálba. 🙂 Nálunk tényleg olyan, mintha lapáttal dolgoztunk volna, de szerencsére a liszt takarításában is partnerek. 🙂

A következő rövid, tömör tanácsom neked a téli szünetre, egyben az ünnepi készülődésre, hogy:

mindig engedd meg, hogy a gyermeked segítsen neked!

Annyiszor hallom anyukáktól, hogy nem lehet az örökmozgókat lefoglalni, folyton pörögnek, mint a körhinta és minden érdekli őket. Olykor annyi energia van bennük, hogy csak egy perc nyugalmat szeretnénk szülőként, hogy azt végig gondoljuk, mi legyen a következő program vagy tennivaló.

Nézd, tudom, hogy a türelem játéka ez. Ugyanakkor azt is látom, hogy a türelmetlenség az esetek 90%-ában abból fakad a felnőtt részéről, hogy amit meg akar csinálni profin, precízen, vagy akár időre, valakinek a megfeleléséből ered

Nem akkor tökéletes egy közös takarítás a gyerekekkel, ha minden gyors és centiméterre pontos, hanem attól a szándéktól, hogy adni akar neked valami hozzájárulást. 

A gyerekek nagyon értelmes lények és értik, mi zajlik körülöttük. Pontosan látják, hogy mindent megkapnak tőletek, és az összes erőforrásotokat bevetitek, hogy jól legyenek. 

Ők pedig a sok céljuk között egy kiemelkedőt akarnak: adni neked, nektek valami viszonzást azért, hogy mindent megadtok nekik. 

“Engedd meg, hogy adogassa neked a ruhákat, hogy együtt süssétek a mézeskalácsot vagy ő pakolhasson bele a zacskóba a boltban, amikor vásároltok. Annyira ügyes és képes kis emberek ők, megérdemlik, hogy bebizonyítsák saját maguknak ezt!”

Szeretettel:
Beszédes Henrietta
Gyereknevelési specialista

Oszd meg, ha tetszett:

Facebook
Pinterest

A gyerekek jók, csak ismerni kell őket!

Azt figyeltem meg, hogy az emberek hajlamosak azonnal jellemezni egy gyereket, ha ő nem fogad szót vagy nem tesz a felnőtt kedvére.

Könnyebb kisebbíteni a gyereket, mint megtanulni a helyes kommunikációt és természeti törvényeket, amik az életet működtetik.

Ennek véget vetek! Tanulj te is velem, hogy a gyerekek megbecsült személyként jobb jövőt teremtsenek! 

BESZÉDES HENRIETTA
Gyereknevelési specialista

Boldog Gyerek Alapító

Címkék

Kövess a közösségi médián

Olvass bele

Még több cikkem, amit ajánlok Neked